Maijs
VISS MAN IR ATĻAUTS, BET NE VISS MAN DER, VISS MAN IR ĻAUTS,
BET NEKAM PĀR MANI NEBŪS VARAS.
1Kor 6:12
Lai top gaisma

Piemiņas plāksnes atklāšana Ārlavas baznīcā

iesūtīts: 2006.12.25 20:27
Sestdien, 20. maijā plkst. 12.00 Ārlavas baznīcas zvans iezvanīs nozīmīgu notikumu – Piemiņas koncertu – dievkalpojumu ar piemiņas plāksnes atklāšanu pirmajiem kultūras un izglītības darbiniekiem Ārlavas pagastā – mācītājiem Frīdriham Gustavam Mačevskim un Kārlim Frīdriham Hūgenbergeram, skolotājiem Frīdriham Šteinfeldam, Johanam Meijeram un Fricim Ansabergam.

Lia Štrodaha, projekta vadītāja, 2006.g. maijs

Sestdien, 20. maijā plkst. 12.00
Ārlavas baznīcas zvans iezvanīs nozīmīgu notikumu – Piemiņas koncertu – dievkalpojumu ar piemiņas plāksnes atklāšanu pirmajiem kultūras un izglītības darbiniekiem Ārlavas pagastā – mācītājiem Frīdriham Gustavam Mačevskim un Kārlim Frīdriham Hūgenbergeram, skolotājiem Frīdriham Šteinfeldam, Johanam Meijeram un Fricim Ansabergam. Tas būs neparasts dievkalpojums ar literārām, pedagoģiskām un muzikālām liecībām par laiku no 18.gs. beigām un 19.gs. sākumam. Koncertā piedalīsies Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogi un pedagogu „Svētdienas kvartets” ar mācītāja Mačevska dzimtas atstāto un novada kultūrvēsturei būtisko muzikālo mantojumu. Visi bijušie, esošie, tuvie, tālie, izklīdušie un savas saknes apzinošie Tiņģeres, Pobužu, Ambraku, Cunces, Sasmakas, Rojas, Pūņu, Silu, Īves, Dūmciema, Popraga, Limbužu, Ameles, Apšu ciema, Griķlībes, Lībes, Lubes, Lubezeres, Ošciema, Popervāles, Nogales un Sarkastes ārlavnieki un viņu pēcteči būsiet gaidīti, ar savu klātbūtni, pagodināt brīdi, ceļot gaismā izcilāko sava pagasta kultūras un izglītības darbinieku vārdus un viņu kultūras mantojumu, kurš toreiz un tagad tik nozīmīgs šai ģeogrāfiskai videi, luterāņu baznīcai, latviešu valodniecībai un literatūrai kopumā. Īpaši tagad, kad iecerēts ģeogrāfiski atjaunot Ārlavas pagastu piemiņas plāksnes atklāšana būs mūsu paaudzes cieņas un goda parādīšana. Pēc dievkalpojuma iedegsim „Atmiņu ugunskuru” mācītājmuižas dārzā, līdzi ņemot dokumentālas un mutvārdu vēstures liecības. Iespējamie ziedojumi paredzēti kā ārlavnieku līdzfinansējums baznīcas iekštelpu remontam.

 

« atpakaļ
  

Mazais svētbrīdis

Kungs saka: "Kaut mana tauta klausītu man!"
Ps 81:14

Ja vien jūs paliksiet ticībā – likti uz droša pamata un neizkustināmi no cerības, kas ir evaņģēlijā, ko jūs esat dzirdējuši.
Kol 1:23

3Moz 19:26–37
2Tes 1:1–12
Mt 6:25–34

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties e-pastā regulāri saņemt draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

Ārlavas ev.lut. draudze © 2020. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »