Maijs
VISS MAN IR ATĻAUTS, BET NE VISS MAN DER, VISS MAN IR ĻAUTS,
BET NEKAM PĀR MANI NEBŪS VARAS.
1Kor 6:12
Lai top gaisma

Koncerts būs pateicība ziedotājiem

iesūtīts: 2006.12.25 20:09
Ir noslēgusies ziedojumu akcija Ārlavas baznīcas jumta remontam. Svētdien, 10. aprīlī, Ārlavas dievna­mā notiks pateicības dievkalpojums un koncerts.

Talsu Vēstis, 2005. gada 5. aprīlis, Mārcis Zeiferts, Kandavas luterisko draudžu prāvests, Ārlavas draudzes mācītājs

Ir noslēgusies ziedojumu akcija Ārlavas baznīcas jumta remontam. Svētdien, 10. aprīlī, Ārlavas dievna­mā notiks pateicības dievkalpojums un koncerts.

11.00 sāksies dievkalpojums, kurā ļoti sirsnīgi lūgti piedalīties visi apkārtnes ļaudis un ziedotāji.

Dievkalpojumā apsolījuši piedalīties arī Baznīcas Konsistorijas darbinieki. Uzņēmums SIA „Namdaris» apņē­mies līdz pateicības (dievkalpojumam pabeigt visus jumta uzklāšanas dar­bus.

Dievkalpojumu vadīšu es — draudzes mācītājs un Kandavas iecirkņa prāvests. Savukārt 13.00 Latvijas Intravertās mūzikas festivāla ietvaros būs viens no šogad nozīmīgākajiem Tal­su rajona garīgās un kultūras dzīves notikumiem - atskaņos vācu mūķēnes un komponistes Hildegardes no Bingenas (1098—1179) dziesmas. Tā ir īpaši izveidota koncertprogramma, ko izpildīs vokālā grupa „Putni”, mūzikas apdari veicis lat­viešu komponists Georgs Pelēcis.  Intravertās mūzikas festivāls Lat­vijā notiek jau trešo gadu pēc Lieldienām. Ārlavas baznīcā šo festivālu atklās. Koncertu finansiāli atbalsta Talsu rajona padome un akciju sa­biedrībai „Hansabanka”. Ieeja būs bez maksas.

Bingenas Hildegarde ir vācu mū­ķene un pirmā mūzikas vēsturē mi­nētā profesionālā komponiste sie­viete, viena no savdabīgākajām un ietekmīgākajām viduslaiku personī­bām. Vācijā un visā Eiropā viņu pa­zina kā izcili apdāvinātu mistiķi un pravieti, imperatoru un pāvestu pa­domdevēju, kā arī daudzu teoloģisku, zinātnisku un medicīnisku grā­matu autori. Bingenas Hildegardes kompozīcijas  rakstītas  tik  unikālā stilā, ka tās nepakļaujas muzikoloģiskai klasifikācijai. Būdamas bagā­tas formā un virtuozitāte, visas Hil­degardes dziesmas ir garīga satura, viņa pati ir to tekstu autore.  Vokālā grupa „Putni” divus ga­dus strādāja ar šo aizraujošo materi­ālu, un tapa koncertprogramma, ku­rā Hildegardes dziesmas organiski savītas ar G. Pelēča mūziku. Tas ir dialogs mūzikā  pāri  desmit gadu simtiem — unikāli viduslaiku dziedājumi mūsdienīgā interpretācijā ie­gūst jaunu aktualitāti un emocionā­lu nozīmību.

 


 
« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Kungs saka: "Kaut mana tauta klausītu man!"
Ps 81:14

Ja vien jūs paliksiet ticībā – likti uz droša pamata un neizkustināmi no cerības, kas ir evaņģēlijā, ko jūs esat dzirdējuši.
Kol 1:23

3Moz 19:26–37
2Tes 1:1–12
Mt 6:25–34

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties e-pastā regulāri saņemt draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

Ārlavas ev.lut. draudze © 2020. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »