Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Mans Ziemassvētku stāsts

iesūtīts: 2009.01.03 13:53
Svētdien, 14. decembrī, Ārlavas ev. luteriskajā baznīcā notika trešās Adventes dievkalpojums. Dievnams bija gaišs un sakopts. Caur augsto logu rūtīm balti saulesstari kā svētīdami sagaidīja ikvienu baznīcēnu.

Svētdien, 14. decembrī, Ārlavas ev. luteriskajā baznīcā notika trešās Adventes dievkalpojums. Dievnams bija gaišs un sakopts. Caur augsto logu rūtīm balti saulesstari kā svētīdami sagaidīja ikvienu baznīcēnu.

Kā man stāstīja, pirms 77 gadiem Ziemassvētki bijuši ļoti auksti, ar lielu salu un bagātīgu sniegu. Bijis izlemts, ka mani, septiņus mēnešus vecu, kristīs Ziemassvētkos Ārlavas baznīcā. Pēc manas tēvamātes, mīļās grosmammiņas stāstījuma, braukuši kamanās, pie ilkss bijis piesiets skaists zvaniņš. Tiņģeres kalnā kamanas esot ieslīdējušas kupenās. Dievkalpojums tomēr nav nokavēts, tēvamāsa Alma mani skaisti ienesusi baznīcā. Iepriekšējā gadā — 1930. gada septembrī — Ārlavā salaulāti mani vecāki: Tiņģeres skolotāja Alīda Vilhelmīne Eglīte un Rēdliķu māju saimnieks Ernests Heinsbergs. Toreizējais ilggadējais draudzes mācītājs Jūlijs Jenihs ļoti mīlējis draudzi, sevišķi bērnus. Mani kristot, viņš esot veltījis daudz mīļu, sirsnīgu vārdu.

Adventes svētbrīdis šosvētdien notika ļoti emocionāli. Ar sirsnīgu dievpalīgu atvadījāmies no draudzes mācītāja Mārča Zeiferta un teicām paldies Spāres vokālā ansambļa dziedātājām un garīgā koncerta vadītājam Jurim Lasenbergam.

Ērika Alma Rube
Raksts tapis sadarbībā ar www.talsuvestis.lv
« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Bīsties Dieva un ievēro viņa baušļus, jo tas ir viss, kas cilvēkam jādara!
Māc 12:13

Jēzus atbildēja: "Augstākais ir: klausies, Israēl, Kungs, mūsu Dievs, ir vienīgais Kungs. Un mīli
Kungu, savu Dievu, no visas sirds un no visas dvēseles, un ar visu prātu, un ar visu spēku. Otrs ir šis: mīli savu tuvāko kā sevi pašu. – Par šiem augstāka baušļa nav.
Mk 12:29–31

2Moz 34:18–35
1Tes 3:1–13
Mt 5:27–37

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties e-pastā regulāri saņemt draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

Ārlavas ev.lut. draudze © 2020. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »